Updates
Leave a comment

College van B&W op de koffie

Burgemeester Frans Backhuijs kwam met een glimlach het terrein op: “dit is beter weer dan bij de opening van NLdoet!” In maart van dit jaar was hij ook bij Tiny Village Kleinhuizen om het startschot te geven voor de vrijwilligersdag NLdoet, maar moest dat toen schuilend voor de regen doen. Het stralende weer van vandaag was perfect voor een rondleiding over het terrein en een kopje koffie aan de picknicktafel bij Daan en Annelies. 

Een deel van het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein bracht vandaag een bezoek aan onze wijk Rijnhuizen en kwam op onze uitnodiging ook bij ons langs. Onder het genot van een kopje koffie/thee met een biologisch koekje hebben we hen bijgepraat over onze plannen voor Kleinhuizen 2.0. Eind dit jaar moeten we onze huidige locatie verlaten en willen we op een nieuwe locatie, in samenwerking met lokale, duurzame initiatieven, ondernemers en de gemeente, dé sociale en groene hotspot in Nieuwegein realiseren. 

Wethouder Wonen, Hans Adriani, kreeg van ons de papieren versie van het projectplan ‘Kleinhuizen, waar je groen ontmoet’ aangeboden en het college heeft een Kleinhuizenmok meegekregen om te gebruiken op het Stadshuis.

 

Samen met een aantal bewoners van Kleinhuizen liep het bezoek een rondje over het terrein, bekeek twee tiny houses van binnen en bewonderde de buurtmoestuin. De minibieb viel goed in de smaak bij de wethouder Duurzaamheid, Marieke Schouten. 

Wij vonden het erg fijn dat we onze plannen konden presenteren aan burgemeester en wethouders en hopen dat zij hierdoor een goed beeld hebben gekregen van onze ambities. Wij danken hen hartelijk voor hun komst en kijken uit naar een mogelijke samenwerking!

Benieuwd naar ons projectplan? Klik hier om het te lezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.