George Kush Collective


Drie jongens, een studio en een gitaar: begin 2016 vormde George Kush het George Kush Trio en creëerde een niet te labelen sound. Inmiddels is dit trio uitgegroeid tot een zeskoppige formatie… George Kush Collective is geboren! 

George Kush Collective heeft een sound die je niet vaak hoort; met de muzikale smeltkroes van verschillende genres weet deze groep een mooie brug te slaan tussen het rauwe van de hip hop en het anderzijds pakkende en bombastische van de akoestische muziek. De Nederlandstalige teksten van George worden afgewisseld door het strakke spel van het collectief; geen genre wordt gespaard. George Kush Collective pakt je vast en laat je niet meer los. 

De debuut-EP ‘Dus Koester’ zag, onder toeziend oog van het oorspronkelijke George Kush Trio, in 2018 het levenslicht. Met een nieuwe plaat op komst is het gezelschap klaar voor een nieuwe reis. 

“Wij zijn op de golven. Vaar je met ons je mee?” 

Dit jaar nog behaalde George Kush Collective de finale van Most Wanted 2019, dé competitie voor hiphopacts uit heel Nederland! 

Invloeden: Typhoon, Cartes, Spinvis, Django Reinhardt, Roy Hargrove en Tallest Man on Earth. Genres: Hiphop, gipsy-jazz, blues en reggae