Samenwerken
comment 1

Kampong

Opnieuw was Kleinhuizen de bestemming van een excursie. Dit keer kwam er een complete tourbus voorrijden met daarin 40 leerlingen en docenten van het Niftarlake College uit Maarssen. Ook de leerlingen van dit technasium gaan aan de slag met de opdracht van Bouwend Nederland. Gelukkig waren we met vier buren sterk om de groep op te vangen en rond te leiden.

En dat is leuk om te doen. We krijgen verrassende vragen en opmerkingen, anders dan bijvoorbeeld op een open dag. Het leuke aan de leerlingen is dat ze kritisch denken maar ook heel onbevangen zijn. Een vraag die vaak werd gesteld: Wat vond u -je mag wel jij zeggen hoor- het belangrijkste in het ontwerp van het interieur?

Een leuke vraag, want dat verschilt sterk per Tiny House bewoner. Eén van de redenen waarom ieder Tiny House weer anders is. Zo vindt bewoner één de keuken het belangrijkste, die krijgt de meeste ruimte en aandacht. Een ander een goede, ruime bank. En als je met twee kleine kinderen in een Tiny House woont, dan is het erg belangrijk dat er een wasmachine in past ;).

Het lijkt op een Kampong, zei een docent. Maleis voor een omheinde nederzetting, een verzameling huizen die bij elkaar horen. Een mooie benaming. Alle huisjes zijn verschillend, de bewoners zijn verschillend, maar we horen bij elkaar.

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.