Evenementen
Leave a comment

Kleinhuizen en het lentefeest

Afgelopen zondag was Tiny Village Kleinhuizen op de duurzaamheidsmarkt te vinden, een evenement die dit jaar gecombineerd werd met het 14e lentefeest. Het leek echter wel zomer, zulk mooi weer was het.

De ochtend gebruikten we om de stand klaar te maken voor de kleine 3000 bezoekers die de zondag kwamen spenderen in het Milieukwartier. We hadden een Tiny House Quiz waar deelnemers het gesigneerde boek konden winnen ‘Tiny Houses: Minder huis meer leven”. De quiz bleek in trek, naar schatting hebben er ruim 40 mensen deelgenomen! Voor de wat kleinere hadden wij het knutselproject TinyTuinkersTuintje. Een halve wc-rol, een eierdopje/stukje eierdoos, aarde en zaadjes was de basis. De kids konden er zelf nog op tekenen om de tuintjes helemaal eigen te maken.

Daarbij stonden wij natuurlijk klaar voor de nodige vragen over het klein wonen in combinatie met duurzaamheid. ‘Hoe doen jullie dat met elektra en water? En de wc, hoe gaat dat? Hoe lang mogen jullie daar wonen? Hoe doen jullie de was? Doen jullie aan permacultuur in de moestuin?

Een geslaagde dag met veel positieve reacties, mensen die graag een keer langs willen komen op de open dag en kinderen die blij van onze stand zijn vertrokken met hun eigen tuintje. Al met al een succes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.