Evenementen
comments 2

NLDoet is gedaan

En hoe! Naast gezelligheid hebben we aardig wat projecten gestart en af kunnen maken.
De burgemeester van Nieuwegein, Frans Backhuijs, deed de aftrap samen met Karin Beenen (Samen voor Nieuwegein). Dit onder begeleiding van Rooie Arie, die de stemming er goed in bracht met zijn live muziekoptreden.

Na de speech werden de taken verdeeld en konden we aan de slag. Een van de grootste ondernemingen was het wegwerken van flink wat houtsnippers, met dank aan de gemeente Nieuwegein voor de snippers en Lister voor het gereedschap. Door het vele regenen waren de paden erg drassig geworden en hoognodig toe aan verversing! Zeker met de aankomende open dagen is het fijn dat het pad er weer goed beloopbaar bij ligt.

Naast het verversen van onze paden, is de fietsenstalling voorzien van een dak. Prettig om de fietsen droog te kunnen stallen, die gaan dan weer langer mee en daar houden wij van hier in Kleinhuizen. Waar we nog meer dol op zijn is lekker eten, dus een buitenkeuken is een mooie toevoeging aan onze gemeenschappelijke plek.

Nu kan er tijdens lekker weer samen buiten gekookt worden. En wat is er nou lekkerder dan groenten eten uit de eigen moestuin? Vier stroken zijn er gegraven, vier grote bakken zijn er gemaakt en een met wilgentakken gevlochten compostplek. Er zijn nog geen zaadjes geplant voor de tuin, wel zijn er bloemzaden verspreid om weer een zee van fleurige en kleurige bloemen te kunnen verwachten. Dit alles is gelukt met een volle buik, met dank aan LBPSight voor de lunch.


NL Doet is een evenement waarin landelijk twee dagen (bij ons was het alleen de vrijdag) vrijwilligers allerlei klussen oppakken. Mensen uit de buurt, vrienden, familie en medewerkers van het nabij gelegen kantoor hielpen ons dit jaar. Al met al was het een gezellige en productieve dag. We willen graag iedereen bedanken die zijn steentje en/of houtsnippertje heeft bijgedragen!

De eerste 40 seconden is Kleinhuizen in beeld

Foto’s gemaakt door Bram Engelaar

2 Comments

  1. Pingback: College van B&W op de koffie – Tiny Village Kleinhuizen

  2. Pingback: Voor en na – Tiny Village Kleinhuizen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.