De bewoners

Wij, de bewoners van Kleinhuizen, komen uit de regio Utrecht en vonden elkaar in de wens om in een Tiny House én in een Tiny Village te wonen. We stellen ons aan je voor, in omgekeerde volgorde van binnenkomst 🙂

Tiny House Tokyo
Pasen 2019, Daan en Annelies voegen nieuwe energie én kleur toe aan Kleinhuizen met de komst van ”Tiny Tokyo”. Annelies werkt bij de faculteit Bètawetenschappen en Daan op de centrale IT-afdeling van de Universiteit van Utrecht. Vers in Kleinhuizen, gooiden ze al op zaterdag 4 mei enthousiast de deuren open tijdens de Open Dag. Annelies blogt over de Tiny House-belevenissen op Annelies Zoekt. Ze zijn allebei vrijwilliger bij Tiny House Nederland /http://www.tinyhousenederland.nl.
Tiny House Daan en Annelies
Tiny House demi

Demi is student Algemene Sociale Wetenschappen en werkt bij de IKEA. Samen met haar ouders bouwde ze haar Tiny House. Daarmee verdubbelde ze haar woonruimte: van een studentenkamer van 9m2 verhuisde ze op zaterdag 13 oktober 2018 naar haar eigen huis van 18m2 in Kleinhuizen. Lees hier haar blog over de bouw.
Tiny House winter

Frank en Leonie bouwden samen hun Tiny House, dat in augustus 2018 het terrein op kwam gereden. De buren wachten nog steeds op de komst van een hondje dat ze Bonnie gaan noemen. Ze zijn nu al onvergetelijk door de tandem waarmee ze regelmatig samen op pad gaan. Frank is Industrieel productontwerper en Leonie is theatermaakster en actrice.
Tiny House Frank en Leoniw

Tiny House Gerbrand en Natasja

Duurzamer en groener wonen en leven, dat was voor Gerbrand en Natasja de belangrijkste reden om de stap naar een Tiny House te maken. Vanuit een eengezinswoning; alleen al de woonkamer was 2 x zo groot als de vloeroppervlakte van hun Tiny House. Ze hebben drie katten en ze maken zich hard voor de komst van loopeenden naar Kleinhuizen. Het huisje is ontworpen door Peter Arts van Studio D8 en gebouwd door Aannemersbedrijf Van der Ende. Natasja is freelancer, runt een KIOSk op Utrecht Centraal, is eigenaar/blogger van
Groene Manieren en bestuurslid van Tiny House Nederland. Gerbrand werkt in de ICT en is bestuurslid van Tiny House Nederland.
TIny House in de zon


Floors jeugddroom: met een touw haar bed uitslingeren, zoals in een boomhut. Mike wilde altijd al zijn eigen huis bouwen. De dromen kwamen  samen in de zelfbouw van een Tiny House naar een ontwerp van de Woonpioniers. Eind februari 2018 reden ze hun mobiele huisje naar Kleinhuizen. Ze maken diepe indruk op de buren door nog tot diep in de winter dagelijks in het kanaal te zwemmen. Floor is kunstenaar, Mike uitvoerder/woonopzichter voor woningcorporaties. Mikes kinderen India, Maddox en Verin wonen ook deels in Kleinhuizen. 


Tiny House Mike en Floor


Midden in de winter, op zaterdag 13 januari, arriveerden Hester met dochter Line en poes Mara in Kleinhuizen. Er was nog geen back-upaansluiting en de houtkachel kwam pas eind februari. Maar Hester en Line bikkelden er zich doorheen. Want na een onmogelijke missie om in Utrecht betaalbare woonruimte te vinden, was een droom werkelijkheid geworden: wonen in een eigen Tiny House. Het Tiny House is ontworpen door Woonpioniers en gebouwd door Liberté. Hester is Coördinator opleidingencentrum gemeente Amstelveen. Line is basisschoolleerling en zit op voetbal.
Tiny House HEster

Tiny House Annemarie en Jelte

Jelte en Annemarie wonen in de Porta Palace. Anno 2015, was dit één van de eerste Tiny Houses in Nederland. De mobiele, biobased woonunit is gebouwd door Jelte en de architecten Daniël Venneman en Arthur van der Lee van Woonpioniers. Het huisje haalde de nationale en internationale media en was o.a. te bewonderen op FabCity Amsterdam. Nu staat ze in alle rust tussen de paarden en de veldbloemen. Jelte heeft een vloerisolatiebedrijf en praat daarnaast graag met gemeenten over wooninnovatie. Annemarie is Fullfilment coördinator bij SONOS.


Het kleinste huisje van Kleinhuizen, ‘Freyr’ is van Jorn. Dit Tiny House heeft hij samen met vrienden gebouwd naar een traditionele, IJslandse methode. Met zijn bedrijf, Man in the Box, biedt hij outdoor-trainingsprogramma’s aan voor persoonlijke ontwikkeling. Hij is daarvoor veel op reis en trakteert de buren bij terugkomst op mooie verhalen en inzichten.
Tiny House Jorn

Tiny House Gijsbert en Karin
De eerste bewoners van Kleinhuizen: Gijsbert, Karin met kinderen Juliette en Berend en hond Bono. Inmiddels is het gezin uitgebreid met de konijnen Anna, Elsa, Rapunzel en Bobby. Sinds december 2017 wonen ze in hun zelfgebouwde Tiny House in Nieuwegein. Gijsbert is eigenaar van Liberté Tiny Houses, Karin freelance tekstschrijver. Juliette zit op de basisschool in Nieuwegein en houdt van prinsessenjurken. Berend vooral van lekker eten. En natuurlijk van struinen over het veld met buurmeisje Line. Op dit blog houdt Karin hun belevenissen bij.
Cubic mini stove Tiny House kachel