Over Kleinhuizen

Over Kleinhuizen


Kleinhuizen is een Tiny Village en bestaat uit tien permanent bewoonde Tiny Houses. Ieder Tiny House is ontworpen en vaak ook gebouwd door de bewoners. De huisjes zijn duurzaam gebouwd en (deels) zelfvoorzienend door gebruik van composttoilet, zonnepanelen en regenwateropslag. Op deze pagina zijn de bewoners te zien. Met toestemming van de gemeente wonen we hier twee jaar. Daarna zal er op dit terrein nieuwbouw komen.

Het is gelegen aan het Merwedekanaal, op fietsafstand van Utrecht, en bestaat uit een weiland en een boomgaard (3 hectare in totaal). Er lopen paarden en meerdere ganzenfamilies rond, er zijn ook heel veel verschillende soorten vogels, vlinders, bijen, bloemen en planten te vinden. Een prachtige, unieke plek.

Open dagen 
Samen vormen we een tiny community: er komt een gezamenlijke moestuin, pluktuin en een gemeenschappelijke plek waar we, als we daar behoefte aan hebben, elkaar kunnen ontmoeten en samen eten.

We organiseren maandelijks een open dag waarbij je niet alleen minimaal twee Tiny Houses van binnen kunt bewonderen, maar er ook allerlei ander leuks te beleven is.  Wat precies, dat lees je in de aankondiging van de open dag op deze website.

Kortom, dit in vergetelheid geraakt stukje grond, willen we mooier achterlaten dan we het gevonden hebben. Dit project in Rijnhuizen Nieuwegein is voor ons dan ook een belangrijke pilot, om omliggende gemeenten én Nieuwegein zelf, te laten zien wat de meerwaarde van tiny housing is.

Bedankt!
Tiny Village Kleinhuizen is een project van Stichting Tiny House Utrecht in samenwerking met de KantoorKaravaan. Onze dank gaat uit naar KondorWessels Projecten en BPD Ontwikkeling BV, die ons de grond in bruikleen geven, Club Rhijnhuizen, die ons met raad en daad heeft bijgestaan en dit nog doet, en natuurlijk Gemeente Nieuwegein die ons de omgevingsvergunning gegund heeft.