Contact

Er is veel belangstelling voor onze manier van wonen. Omdat we niet teveel tijd willen doorbrengen achter de computer met het beantwoorden van mails, hebben we enkele veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Schroom dan niet om ons te mailen op welkom@kleinhuizen.nl

Kan ik langskomen/organiseren jullie (weer) open dagen?

Helaas organiseren we vanwege de coronacrisis geen Open Dagen en andere evenementen meer. Kijk op Tiny House Nederland voor open dagen van Tiny Villages elders in het land.

Naast de open dagen ontvangen we niet apart belangstellenden. Een aantal bewoners van Kleinhuizen houdt een blog bij over de bouw van en het leven in een tiny house, kijk daarvoor op de bewonerspagina.

Zijn er nog plekken vrij in Kleinhuizen voor nieuwe bewoners?

Nee, alle plekken zijn vergeven. We adviseren je om (de nieuwsbrieven van) Tiny House Nederland en Tiny Findy te volgen en eventueel de aanwezige lokale initiatiefgroepen in de gemeente van jouw keuze (veelal te vinden via Facebook). Of anders zelf een initiatiefgroep te starten. Ook hierover vind je veel informatie op de website van Tiny House Nederland.

Hoe is Kleinhuizen wettelijk georganiseerd?

Kleinhuizen 1.0 te Nieuwegein verkreeg via Stichting Tiny House Utrecht tijdelijke vergunningen als experimenteel woonproject. Alle bewoners waren verbonden aan Stichting Tiny House Utrecht. In Kleinhuizen 2.0 te Zeist maken de bewoners individueel gebruik van een anti-kraakovereenkomst met vastgoedbeheerder HOD. Ook hier gaat het om een tijdelijke locatie.