Contact

Er is veel belangstelling voor onze manier van wonen. Omdat we niet teveel tijd willen doorbrengen achter de computer met het beantwoorden van mails, hebben we enkele veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Schroom dan niet om ons te mailen op welkom@kleinhuizen.nl

Kan ik langskomen/organiseren jullie (weer) open dagen?

We hebben genoten van het geïnteresseerde bezoek tijdens de maandelijkse open dagen en evenementen zoals de Veldfuif in Kleinhuizen 1.0 te Nieuwegein. Maar we hebben het ook als intensief ervaren. Daarom hebben we besloten om de open dagen (en andere events) in Kleinhuizen 2.0 te Zeist, terug te schroeven naar enkele keren per jaar. Ze worden tijdig aangekondigd via deze website en onze social media-kanalen. Kijk op Tiny House Nederland voor open dagen van Tiny Villages elders in het land.

Naast de open dagen ontvangen we niet apart belangstellenden. Een aantal bewoners van Kleinhuizen houdt een blog bij over de bouw van en het leven in een tiny house, kijk daarvoor op de bewonerspagina.

Zijn er nog plekken vrij in Kleinhuizen voor nieuwe bewoners?

Nee, alle plekken zijn vergeven. We adviseren je om (de nieuwsbrieven van) Tiny House Nederland en Tiny Findy te volgen en eventueel de aanwezige lokale initiatiefgroepen in de gemeente van jouw keuze (veelal te vinden via Facebook). Of anders zelf een initiatiefgroep te starten. Ook hierover vind je veel informatie op de website van Tiny House Nederland.

Hoe is Kleinhuizen wettelijk georganiseerd?

Kleinhuizen 1.0 te Nieuwegein verkreeg via Stichting Tiny House Utrecht tijdelijke vergunningen als experimenteel woonproject. Alle bewoners waren verbonden aan Stichting Tiny House Utrecht. In Kleinhuizen 2.0 te Zeist maken de bewoners individueel gebruik van een anti-kraakovereenkomst met vastgoedbeheerder HOD. Ook hier gaat het om een tijdelijke locatie.