Locatie en invulling

Een deel van het militaire terrein Kamp van Zeist werd in april 2019 het voormalig asielzoekerscentrum afgebroken. Na verwijdering van het gebouw wilde het Rijksvastgoedbedrijf het risico op kraak of andere vormen van criminaliteit voorkomen en zocht daarom naar geschikt tijdelijk gebruik. Voor een groot leegstaand terrein vraagt dat soms om een creatieve oplossing. De keuze viel op de deels zelfvoorzienende tiny houses van Kleinhuizen. Deze locatie, in de bossen van Zeist, wordt in de nabije toekomst teruggegeven aan de Natuur.

Wat is de rol van Kleinhuizen?

  •  Wij zorgen voor extra sociale controle tegen kraken, vandalisme, illegale afvaldump of andere vormen van criminaliteit.
  • We brengen ook hier onze visie en missie in praktijk onder het motto ‘Waar je groen ontmoet’. We helpen het terrein klaarmaken voor teruggave aan de natuur door het ruimen van afval en materialen en het aanplanten van inheems groen. 
  •  Net als in Nieuwegein organiseren we hier, vanaf het voorjaar van 2020, verschillende evenementen waaronder Open Dagen. Houd de agenda in de gaten.*

* Helaas is het door corona niet mogelijk om open dagen of andere evenementen te organiseren.