Uncategorized
Leave a comment

Voor en na

kleinhuizen zeist

De laatste bewoners zijn inmiddels vertrokken uit Kleinhuizen 1.0 in Nieuwegein en herenigd met de buren in Zeist. Kleinhuizen 2.0 ondertussen groeit gestaag met nieuwe aanwas om uiteindelijk met in totaal 15 Tiny Houses het kamp van Zeist te bevolken. Het is erg leuk om de nieuwe bewoners te verwelkomen. 
De eerste hoge hekken zijn verwijderd en er is al veel afval van en uit de grond gehaald. We gaan deze plek mooier achterlaten dan we haar hebben aangetroffen, is het plan.

De loopeenden, kippen en konijnen zijn ook gesetteld in hun nieuwe onderkomens. Na flink wat regen genieten we van het koude maar zonnige weer, iedere ochtend ligt er een witte deken van rijp rond de huisjes. De kerstlichtjes in en rond de Tiny Houses zorgen voor een mooi winters sfeertje.

2019 loopt ten einde, een bijzonder jaar voor Kleinhuizen. Er is zoveel gebeurd: de nieuwsjaarsborrel met omwonenden, de maandelijkse open dagen, Gluren bij de Buren, NLDoet (geopend door de burgemeester van Nieuwegein) met als hoogtepunt de Veldfuif. Jort Kelder op bezoek voor de Staat van het klimaat. Ondertussen genoten we van de prachtige plek, alleen maar buiten eten en zwemmen in het kanaal tijdens de lange, warme zomer.  Maar ook netwerken, zoeken naar een nieuwe plek omdat we inmiddels wisten dat het in Nieuwegein per januari 2020 zou stoppen. Toen het echt spannend werd, kwam in september het verlossende bericht dat heel Kleinhuizen naar Zeist kon komen. Om precies te zijn het kamp van Zeist, nabij Soesterberg. In rap tempo volgde daarop de verhuizing van een compleet dorp.

Het terrein in Nieuwegein is recent overgedragen aan de grondeigenaar die blij verrast was met hoe we het hebben achtergelaten. Namelijk alsof er niets gebeurd is.

Daar zijn we best wel trots op. We delen als bewijs een voor en na foto 🙂

Kleinhuizen in de zomer van 2019, Nieuwegein
kleinhuizen weg
En weg zijn we, december 2019

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.